Capitum blir partner till Ung Företagsamhet

Capitum blir en partner till Ung Företagsamhet för att hjälpa organisationen att utbilda unga personer i entreprenörskap. Detta för att få fler att våga starta företag i ung ålder och bidra till samhällsnyttan genom att lära de unga individerna i både vad händer om du inte betalar samt också hur kan du få betalt och även vikten att få betalt snabbt.

Samarbetet innebär att Capitum hjälper till med sin kunskap i hur man tar betalt som kan vara en svår del som ung att ha koll på. Vilka betalsätt finns det och vågar man skicka en faktura till en okänd ny kund samt vad händer om de inte betalar. Första träffen var en rådgivarträff där Capitum hade en anställd på plats för att träffa över 30 nya UF-grupper som under 2 minuter var fick ställa frågor som kunde hjälpa de framåt. En av de vanligaste frågorna som dök upp till Capitum var "Hur får man betalt?" där Capitums tips var att våga erbjuda faktura och skriva UF gruppens Swishnummer på den eller om de var osäkra på att få betalt använd förskottsbetalning innan de levererade tjänsten eller varan.

Capitum kommer även under året hjälpa en UF-grupp som rådgivare för att bolla tankar och idéer för att de ska lyckas i projektet.